Ugens blogger – ChristinaN.dk

Denne uges blogger er ChristinaN.dk, der skriver om at være studerende på godt og ondt. Lige her kan du blive klogere på hende i ugens bloginterview:

Hvordan fik du idéen til at starte en blog?
– Jeg startede bloggen i mit sabbatår. Allerede efter få måneder havde jeg lyst til at studere igen, men det var ikke en mulighed, så jeg måtte holde ud. Bloggen blev en kanal, hvor jeg kunne komme ud med alt det, som jeg gerne ville. I starten handlede den om politik, for der skete utrolig meget i 2012, hvor jeg startede bloggen, men da jeg begyndte på studiet, skiftede fokus til dette.

Hvad er dit mål med bloggen?
– Mit mål er at kunne inspirere andre og give dem et anderledes billede af studielivet. Det er mere nuanceret, end man nogle gange hører. Derfor skriver jeg både om det sjove og det svære for at sætte fokus på, at det ikke altid er sjovt, og at det er okay at føle, at det kan være træls.

Hvis du skulle forbedre noget ved din blog, hvad skulle det så være?
– Jeg udvikler hele tiden på min blog, for jeg tror aldrig, man kan stille sig helt tilfreds. Der er altid noget, man kan ændre – designet, en ny funktion, integration med sociale medier osv.

Hvem er dine inspirationskilder?
– Med tiden er min blog blevet mere personlig, så inspirationen til mine indlæg kommer som regel fra min hverdag, men jeg lader mig også inspirere af andre bloggere, Instagram, og hvilke debatter, der er oppe i tiden.

Hvornår føler du, at du har succes med din blog?
– Det er, når jeg kan mærke, at andre tager godt imod det, jeg skriver, og kan relatere til det. Samtidig er det også et kæmpe skulderklap, når læsere skriver en kommentar, og fortæller deres historie, eller giver udtryk for, at de godt kan lide det, jeg skriver.

Hvad har det at have en blog betydet for din hverdag?
– Ubevidst skriver jeg flest indlæg, når jeg har allermest travlt, og er mest presset. Det kan virke paradoksalt, men bloggen er en måde, hvor jeg sætter ord på det, jeg oplever, og forholder mig til det, jeg oplever.

Hvad har været din største succesoplevelse med bloggen?
– Den største succesoplevelse er, at de mere personlige indlæg er blevet modtaget så godt. Og at andre finder min blog interessant, og føler, at de får noget igen, når de læser den – læsere såvel som virksomheder.

Hvad synes din omgangskreds om, at du har en blog?
– Jeg tror, de er ved at vænne sig til tanken, men jeg taler sjældent om den. Jeg har ikke brug for at fortælle alle om, at jeg har en blog, for jeg synes ikke, det er min rolle som blogger, der er interessant, det er de historier, jeg fortæller.

Hvad er det bedste ved at have en blog?
– Det er en fantastisk platform, hvor der er plads til at dele sine tanker, som muligvis kan være med til at inspirere andre. Samtidig bruger jeg også min blog aktivt i forhold til at udvikle mit sprog og min måde at skrive på. Den har været med til at åbne en del døre for mig, og det er jeg virkelig stolt af.

Hvordan føles det at dele dit liv med folk, du ikke kender?
– Det kan være grænseoverskridende – især når jeg deler noget fra de svære perioder af studielivet. Heldigvis er det altid blevet modtaget godt. Det har været en proces at gøre bloggen mere personlig, for det kan være ret grænseoverskridende.

Hvad gør du for at blive ved med at holde din blog interessant?
– Jeg forsøger at lade være med at falde i kliche-fælden og gøre som alle andre, men at dreje det på en ny måde og finde nye vinkler eller nye føljetoner, som kan give et anderledes blik på livet som studerende.

Hvilket indlæg har været det sværeste at skrive, og hvorfor?
– Det var indlægget ”Man dør ikke af at få 4”, som jeg skrev sidste sommer. Jeg havde været til en træls eksamen, som af flere årsager var gået rigtig dårligt, men jeg valgte alligevel at dele det, fordi den historie aldrig bliver fortalt. Jeg synes, det var vigtigt at understrege, at karakterer ikke er alt, og nogle gange falder man igennem, men det er ikke verdens undergang. Det indlæg er faktisk et af de mest læste på bloggen. Nogensinde.

Føler du dig nogensinde uinspireret, og er det svært at blive ved med at finde på?
– Ja, det sker, men jeg har accepteret, at sådan er det. Jeg har ikke lyst til at skrive noget, hvis jeg ikke synes, det tjener et formål, så hellere lade bloggen stå stille i nogle dage. For mig er autenticiteten det vigtigste, men jeg forsøger alligevel at planlægge mine indlæg, så de udkommer nogenlunde jævnt.

Har du nogle gode råd til andre, der gerne vil i gang med at blogge?
– Kast dig ud i det, hvis du har noget på hjerte, men overvej din motivation for at lave en blog. Hvad er det, der driver dig, og hvad er det, du vil bidrage med? Overvej det og hold fast i det. Jeg synes, det er ærgerligt, at blogging er blevet synonym med, at man skal tjene penge. Husk på, at der er meget andet i det. Prøv dig frem og find din egen vej!

Besøg ChristinaN.dk her >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *