Ugens blogger – Corporatemor.dk

Vi har interviewet Randi fra Corporatemor.dk, og lige her kan du blive klogere på hende og hendes blog, der henvender sig til karrierekvinder.

Hvordan fik du idéen til at starte en blog?
– Jeg har altid været meget interesseret i internet og online tendenser generelt, og har startet adskillige blogs op efterhånden. De fleste er dog gået til efter et par måneder, da jeg forsøgte at passe ind i kategorien modeblogger, og det blev simpelthen for overfladisk for mig. Nu har jeg heldigvis fundet mig en rigtig god niche, og bloggen er snart 1,5 år gammel.

Hvad er dit mål med bloggen?
– Mit mål er at skrive til og for karrierekvinder. Kvinder som dyrker deres karriere, men også gerne vil have en familie. Jeg skriver meget om work-life balance og personlig udvikling, og jeg håber meget, at mine læsere kan blive inspireret til at prøve noget nyt. Eller måske kan få lidt hjælp til en problemstilling, som jeg behandler på bloggen. Jeg har ingen mål om, hvor mange læsere, eller kliks jeg skal have per måned, bloggen er fortsat på hobbyplan. Det er vigtigere for mig at nå ud til nogle få interesserede, end at ramme ”masserne”.

Hvis du skulle forbedre noget ved din blog, hvad skulle det så være?
– Jeg skal have SEO-optimeret ALLE mine indlæg, og jeg er i gang… Det tager bare virkelig lang tid! Jeg bruger SEO by Yoast plugin’et, som jeg vil anbefale til alle, som arbejder i WordPress. Det er et rigtig godt og intuitivt værktøj, og kan fint bruges, indtil man bliver rigtig prof. Og så skal jeg have valgt mig det helt rigtige tema til bloggen, altså selve opsætningen og fonten. Jeg har ret svært ved at vælge en stil, da jeg ofte skifter mening om den slags.

Hvem er dine inspirationskilder?
– Jeg bliver dagligt inspireret af alle de seje kvinder i dansk politk, erhvervsliv og i iværksættermiljøet.

Hvornår føler du, at du har succes med din blog?
– Jeg synes, det er fedt at se, når folk reagerer på mine indlæg enten med kommentarer eller ved at gemme indlæggene. Eller når jeg møder folk på gaden, som har læst et indlæg, som de synes er interessant, og har reflekteret over.

Hvad har det at have en blog betydet for din hverdag?
– Med arbejde, to små børn og en familie har jeg ikke haft overskud til at dyrke så mange af mine interesser de sidste mange år. Men bloggen kombinerer på fineste vis mine interesser for kvinder, erhvervsliv, ligestilling og work-life balance, og giver mig endda en mulighed for at øve mig i at formidle mine budskaber på skrift.

Hvad har været din største succesoplevelse med bloggen?
– Jeg synes, det er en succes, at jeg har holdt fast i at udgive indlæg hver eneste uge i snart 1,5 år. Det er blevet til over 300 indlæg, og det synes jeg personligt er en stor succes. Og så bliver jeg ret smigret, hver gang jeg får tilbud om samarbejder og gæsteindlæg. Det er bare skønt, at der er andre, som anerkender mit arbejde, og synes det er ligeså fedt, som jeg selv gør.

Hvad er det bedste ved at have en blog?
– Det bedste er klart at have et sted som jeg har 100 procent kontrol over, og hvor jeg kan bestemme, hvad og hvornår der skal postes. Alle emner og indlæg er nogle jeg gerne vil læse selv, og det er virkelig fedt. Der er ikke en masse støj, som der er, når jeg læser nyheder eller lignende. Det er kun spændende emner i min optik.

Hvordan føles det at dele dit liv med folk, du ikke kender?
– Det føler jeg egentlig ikke, at jeg gør. Min blog er ikke personlig på den mere intime måde, og det er yderst sjældent, at jeg deler noget om min familie eller bekendtskabskreds. Min blog skal tjene som inspiration, men ikke være en åben bog om mit liv. Det er jeg alt for privat til og i øvrigt for kedelig 😉

Hvad gør du for at blive ved med at holde din blog interessant?
– Jeg har tonsvis af inspiration til mange mange år fremadrettet, men det er altid svært at finde en god og vedkommende vinkel. Jeg prøver at drage personlige historier ind og bruge min egen mening som udgangspunkt, så det ikke bliver for skolelærer-agtigt.

Føler du dig nogensinde uinspireret, og er det svært at blive ved med at finde på?
– Nej, det er slet ikke svært at finde på, jeg har som nævnt stof til utrolig mange indlæg oppe i ærmet. Kvinder, karriere og ligestilling er eviggyldige emner, som aldrig udtømmes. Det svære er at få tid til at skrive! Med karrierejob, mand, børn og venner der skal passes, så skal jeg prioritere og skemalægge min skrivetid, ellers kan jeg simpelthen ikke nå det.

Har du nogle gode råd til andre, der gerne vil i gang med at blogge?
– Sørg for at finde dit helt eget område! Det er virkelig vigtigt, at du ikke bare gør som alle de kendte bloggere, og lægger diverse billeder ud af dig selv og dit tøj. Læsere kan lugte overfladiske indlæg langt væk, og det duer ikke i det lange løb. Hvis du er helt vild med Pokemon eller digtsamlinger, så start der. Ligegyldigt, hvor lille et emne, du vælger, så vil der altid være nogle, som gerne vil læse det. Skriv godt og vedkommende, og så skal dine læsere nok finde dig (men lidt reklame er også godt).

Besøg corporatemor.dk her >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *