Ugens blogger – LMinside.dk

16-årige Laura er lige flyttet hjemmefra for at starte i gymnasiet. Det og meget mere kan du læse om på hendes blog LMinside.dk, men lige her kan du læse et interview med hende, og blive klogere på hende og hendes blog:

Hvordan fik du idéen til at starte en blog?
– Jeg har altid haft en lyst, trang og et behov for at skrive, og det er noget, jeg holder rigtig meget af. Jeg elsker, hvordan man ved hjælp af ord kan udtrykke sig og bruge dem som et værktøj til at formidle ens holdninger og påvirke andres. En blog er jo det perfekte sted at gøre det, og derudover fungerer den også lidt som en dagbog, men hvor andre også kan få glæde af ens tanker. I modsætning til bøger, hvilket jeg også drømmer om at skrive en dag, kan man på en blog som min skrive om alt mellem himmel og jord, hvilket jeg synes er fantastisk. Men mest af alt valgte jeg at blogge for forhåbentlig at gøre en lillebitte forskel i en eller flere læseres liv.

Hvad er dit mål med bloggen?
– Som sagt er mit største mål at kunne gøre en forskel i et andet menneskes liv, med det mener jeg ikke en kæmpe livsændrende forskel. Det kan være noget så simpelt, som at folk kommer i tanke om en af mine opskrifter eller en madplan, men det ultimative ville selvfølgelig være, at jeg kunne have betydning for en, der kæmpede med nogle svære ting. Mit mål er at inspirere folk, inspirere dem til, hvad de kan spise, hvad de kan lave, inspirere dem til at tænke over nogle forskellige dilemmaer, tænke over deres liv og inspirere dem til at forbedre det. Derudover udvikler jeg mig også selv gennem bloggen, og jeg har allerede nået et mål om at blive mere åben.

Hvis du skulle forbedre noget ved din blog, hvad skulle det så være?
– Der er selvfølgelig altid noget, der kan forbedres, men jeg håber egentlig bare, at bloggen fortsat vil udvikle og forbedre sig i sit eget tempo. Dog kunne jeg personligt godt tænke mig, at jeg havde tid til at lægge indlæg op lidt oftere, men nu er der lige en uddannelse og sådan lidt, der banker på døren.

Hvem er dine inspirationskilder?
– Jeg bliver inspireret af alt og alle, mine indlæg udspringer af min hverdag, så det er min inspirationskilde. Det er også tydeligt på bloggen, hvor indlæggene tit afspejler, hvad jeg har gang i lige nu, årstiderne og andre særlige ting.

Hvornår føler du, at du har succes med din blog?
– Som blogger er det meget svært at fornemme, hvor mange der præcist læser med, om folk overhovedet læser indlæggene rigtigt, og hvad de synes om dem. Så derfor bliver man rigtig glad, når læsere på en eller anden måde reagerer på indlæggene for eksempel på Facebooksiden, men det øjeblik, jeg føler mest succes, er, hvis folk kommenterer på selve bloggen.

Hvad har det at have en blog betydet for din hverdag?
– Det har betydet utroligt og overraskende meget for min hverdag at starte bloggen, men ikke mindst har det haft en kæmpe betydning for mig som person og min personlighed. Jeg er blevet meget mere åben, hvilket er noget mine venner også har lagt mærke til og kommenteret. Før var jeg meget lukket i særdeleshed i virkeligheden, men så sandelig også på nettet. Nu kommer man næsten mere ind på livet af mig ved at læse med på bloggen, end ved at kende mig i virkeligheden. Derudover bruger jeg jo også tid på at skrive til bloggen, og jeg tænker også på ting relateret til den hele tiden. Jeg har fundet et sted, hvor jeg hører hjemme, en interesse og et pusterum i en travl hverdag, og det betyder alverden for mig.

Hvad har været din største succesoplevelse med bloggen?
– Det er svært at sige, for der er flere måder en blog kan være succesfuld. Med hensyn til læsertal og alt det der er min ikke så succesfuld, men jeg er hammerstolt over den. Jeg synes, den er blevet en succes for mig, og bare det at jeg selv har bygget den op, og stadig gør det, er vel en form for succes. I dag skal jeg skrive indlæg nummer 100, og det at jeg har blogget i snart et år og nu skrevet 100 indlæg, er for mig noget helt særligt.

Hvad synes din omgangskreds om, at du har en blog?
– Min omgangskreds har fundet ud af det lige så stille, selvom jeg ikke selv har fortalt det. I dag er en blog ikke længere så unormalt, så det er ikke noget, der bliver gjort et stort nummer ud af. Der er heller ikke så mange fra min tætteste omgangskreds, der læser med, men jeg har fuld opbakning, de støtter mig, og synes vidst, at den er rigtig god.

Hvad er det bedste ved at have en blog?
– Det er som sagt, at det er ligesom et talerør, en dagbog eller inspirationskilde. Det er et sted, hvor jeg kan dele de tanker, som jeg tænker, andre kan få glæde af. Det er et sted, hvor der er plads til debat, udvikling og fejl, og ikke mindst så er det også mit sted, hvor jeg hører hjemme, og kan være mig selv.

Hvordan føles det at dele dit liv med folk, du ikke kender?
– Jeg har altid været meget lukket, især på nettet har jeg nærmest været usynlig, så det var virkelig en stor beslutning. Det, at alle i hele verden kan klikke ind og læse mine personlige tanker, er naturligvis underligt, men det sværeste var faktisk, at dem jeg kender kunne læse med. Alle de folk, som havde fordomme om mig, kunne pludselig se, hvem jeg virkelig er, hvilket var en god ting, men også en grænseoverskridende.

Hvad gør du for at blive ved med at holde din blog interessant?
– Bloggen afspejler min hverdag, eller indlæggene udspringer fra den, så det synes jeg selv gør, at den er relevant og aktuel. Derudover sørger jeg for at variere indholdet, for eftersom det er en livsstilsblog skal jeg jo huske at skifte lidt mellem opskrifter, opdateringer, mine meninger og så videre. Hver gang jeg skriver et indlæg, tænker jeg over, om og hvorfor det er interessant for andre, og hvordan det kan inspirere dem, hvilket er en nødvendig overvejelse og et godt tip.

Hvilket indlæg har været det sværeste at skrive, og hvorfor?
– De allersværeste er af netop den grund ikke ude endnu, jeg har skrevet lidt på nogle, men det er jo netop helt vildt svært at skrive. En del indlæg er udfordrende at skrive i selve øjeblikket, fordi det tit er noget, som virkelig trænger sig på, og fylder i mit hoved, men når jeg ser tilbage på dem nu, er de ikke så slemme. Det er for eksempel nogle af de første indlæg jeg lavede om ikke at være ordensmenneske og om ikke at dyrke sport, jeg på daværende tidspunkt, synes var svære lige pludselig at dele med alle andre. Jeg har også en grænse for, hvor langt jeg må gå, hvor meget jeg kan tillade mig at dele, så derfor vil man ud fra selve indlæggene ikke kunne se 100 procent, hvad jeg kæmpede med dengang. Men generelt er min blog uredigeret og ufiltreret, og der er plads til det uperfekte. Det hele er råt og ægte, og der er flere indlæg af samme skuffe på vej.

Føler du dig nogensinde uinspireret, og er det svært at blive ved med at finde på?
– Selvfølgelig gør jeg det, det er tit svært. Nogle gange har man bare for mange ting i hovedet, mens man andre gange ikke har nogen overhovedet. På nogle dage får jeg massevis af idéer, men det er tit, når jeg har travlt, og derfor får meget inspiration, hvor der så ingen idéer er på de dage, hvor jeg har tid.

Har du nogle gode råd til andre, der gerne vil i gang med at blogge?
– Det klassiske råd ville vel være bare at springe ud i det, men der vil jeg så råde folk til at overveje det grundigt. I dag er det så nemt, man kan oprette gratis blogs hvor som helst, men man skal stadig tænke over det. Er det virkelig, det du vil, og hvor meget brænder du for det? Selv gik jeg længe og varmede op til bloggen så at sige, jeg startede for eksempel en Instagram, for ligesom at overvinde min personlige grænse for de sociale medier, og derudover endte jeg med at have fundet på 200 idéer til indlæg. Når man har mærket godt efter, og er kommet frem til, at man vil starte en blog, er mit råd at gøre det 100 procent. Der ligger så meget arbejde og tid bag en blog og bag et enkelt indlæg, men er det det, man vil, er det det hele værd.

Besøg LMinside.dk her >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *