Ugens blogger – Mariasilje.dk

Hvis du gerne vil have inspiration til madlavningen, så skal du følge med på Marias blog mariasilje.dk, hvor hun deler ud af en masse lækre opskrifter. Vi har interviewet hende om sin blog, og du kan lære hende lidt bedre at kende lige her:

Hvordan fik du idéen til at starte en blog?
– Da jeg startede for syv år siden, var det en veninde som foreslog mig det. Dengang var det en skønhedsblog, fordi jeg lige var påbegyndt frisøruddannelsen. I denne omgang ville jeg gerne have min egen “online kogebog”, og så savnede jeg at inspirere andre, så derfor startede jeg en madblog.

Hvad er dit mål med bloggen?

– Mit mål er at inspirere andre til at lave lækker, nem og sund mad.

Hvis du skulle forbedre noget ved din blog, hvad skulle det så være?

– Jeg er egentlig rigtig glad, tilfreds og stolt af min blog, så som sådan er der ikke noget. Det skulle da lige være at blive endnu bedre til at tage madbilleder, så det visuelle blev forbedret.

Hvem er dine inspirationskilder?

– Jeg bliver utrolig inspireret på Instagram, det kommer jeg nok ikke uden om. 90 procent af dem jeg følger, deler billeder om mad. Haha.

Hvornår føler du, at du har succes med din blog?
– Jeg føler, jeg har succes med min blog, når folk giver feedback, og godt kan lide de opskrifter, jeg deler.

Hvad har det at have en blog betydet for din hverdag?

– Det har betydet, at jeg bruger mere tid på at lave “pæn” mad, altså det skal ikke bare smage godt, men også være visuelt pænt. Derudover er min hverdag som den hele tiden har været.

Hvad har været din største succesoplevelse med bloggen?
– Min største succes var første gang et firma tilbød at lave et samarbejde med mig. Det var stort, og jeg voksede lige tre cm. i højden af stolthed.

Hvad synes din omgangskreds om, at du har en blog?
– De synes, det er fedt, og de kan godt lide at være forsøgskaniner til nye opskrifter. Jeg sætter selvfølgelig deres tålmodighed på prøve, når vi ikke skal spise, så snart maden er færdig, men der lige skal tages 500 billeder først, eller hvis vi er på café, så skal der lige tages billeder inden nogle må røre noget. Haha. Der er endda nogle, som synes, det er helt underligt, hvis jeg IKKE lige skal tage billeder.

Hvad er det bedste ved at have en blog?
– Det bedste er at vide, at jeg når ud til nogle mennesker, som synes, at det jeg laver inspirerer dem til at spise sundt og lækkert.

Hvordan føles det at dele dit liv med folk, du ikke kender?
– Jeg tænker faktisk ikke ret meget over, at jeg deler mit liv med folk, jeg ikke kender. Når der kommer nye følgere til, bliver jeg bare rigtig glad, og når de trofaste følgere popper op, føler jeg mig taknemmelig for, at de synes, at JEG er inspirerende.

Hvad gør du for at blive ved med at holde din blog interessant?
– Jeg sørger for, at det jeg lægger op, er noget, som jeg selv synes er interessant. Det er vigtigt for mig, at alle opskrifter er indbydende, nemme at gå til, sunde og overkommelige. Jeg blogger egentlig for mig selv, og så er det en bonus, når der er nogle, som synes, det er interessant at følge med.

Hvilket indlæg har været det sværeste at skrive, og hvorfor?
– Jeg synes ikke, at der er nogle indlæg, der har været svære at skrive. Der er ikke nogle personlige indlæg på min blog. Men på bloggens Facebookside har jeg nogle opslag, som har været svære, fordi de handler om angst, og hvordan jeg har tacklet det. Og når sådan et opslag kommer på, bliver jeg altid bange for, hvordan folk vil tage imod det, men der er stort set altid kun positive kommentarer. Det gør det nemmere at skrive næste gang.

Føler du dig nogensinde uinspireret, og er det svært at blive ved med at finde på?

– JA… Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg altid var inspireret. Det er jeg langt fra. Det er så heldigt, at der findes uendelige muligheder, når det kommer til madopskrifter. Der er ingen regler eller grænser. Det er kun mig selv, som sætter grænserne for, hvad jeg vil finde på.

Har du nogle gode råd til andre, der gerne vil i gang med at blogge?
– Skriv om noget, du brænder for. Lad være med at skrive om mode, mad eller skønhed, bare fordi alle andre gør det, for hvis du ikke brænder for lige netop dét emne, så bliver det kun halvhjertet, og det er ikke noget, som får folk til at læse med. Lav en blog på dit eget domæne, det er langt mere professionelt. Blog for dig selv, og ikke for at få læsere.

Besøg mariasilje.dk her >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *