Ugens blogger – Selfieandthecity.com

Katrine har rejse- og familiebloggen selfieandthecity.com, og du kan blive klogere på hende og hendes blog lige her, hvor vi har spurgt hende om lidt forskellige spørgsmål.

Hvordan fik du idéen til at starte en blog?
– Jeg har interesseret mig for online medier, siden jeg var barn, og efter at have arbejdet med at skabe indhold til blandt andet viunge.dk, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at have min egen blog, så den startede jeg for lidt over tre år siden. Meget har ændret sig siden, og selfieandthecity.com er kun omkring halvandet år gammel.

Hvad er dit mål med bloggen?
– Mit mål er at inspirere andre til at rejse og give dem tips til forskellige spændende steder og oplevelser. Jeg blogger også om at bo i udlandet, og efter at jeg er blevet gravid er min blog også begyndt at handle om dette, så den er gået fra at være en ren rejseblog til også at være en familieblog. At blogge er min hobby, og jeg gør det primært, fordi jeg synes, det er sjovt, og slet ikke kan lade være.

Hvis du skulle forbedre noget ved din blog, hvad skulle det så være?
– Jeg arbejder hele tiden på at gøre min blog bedre, og prøver at finde ud af, hvad mine læsere gerne vil have. Mit næste projekt er at lave nogle e-bøger, som man kan få tilsendt, når man tilmelder sig mit nyhedsbrev. Jeg burde også være bedre til at få opdateret mine sociale medier, men der er simpelthen for få timer i døgnet til alt det, som jeg gerne vil 🙂

Hvem er dine inspirationskilder?
– Jeg følger en masse andre bloggere, og læser rigtig meget om online kommunikation. Jeg har min egen virksomhed, hvor jeg hjælper andre bloggere og virksomheder med deres online medier, så derfor bruger jeg rigtig meget tid på at udvikle mig selv på området.

Hvornår føler du, at du har succes med din blog?
– Jeg føler, at jeg har succes med bloggen, når jeg har lavet et indlæg, som folk rigtig gerne vil læse. Det er også superfedt, når jeg får feedback fra læsere eller andre bloggere, som godt kan lide, det jeg laver. Men så længe jeg synes, det er sjovt at blogge, så er det en succes for mig.

Hvad har det at have en blog betydet for din hverdag?
– Det er blevet en stor del af min hverdag, da jeg udover at blogge på Selfie And The City, også laver mange andre projekter, der involverer blogging, så der går nærmest ikke en dag, hvor jeg ikke laver noget, der har med blogging at gøre. Det kan enten være at hjælpe andre bloggere eller virksomheder, læse andre blogs, skrive til mine egne sider eller nørde faglige ting og opsøge ny viden på området.

Hvad har været din største succesoplevelse med bloggen?
– Blogging generelt har været med til, at jeg har kunne starte min egen virksomhed, deltage på events og konferencer og herudover møde en masse spændende og inspirerende mennesker. Så den største succesoplevelse er egentlig nok bare, at blogging er blevet en så stor del af mit liv.

Hvad synes din omgangskreds om, at du har en blog?
– Jeg tror, de fleste synes, det er sjovt, at de kan følge med i, hvad jeg går og laver, især nu, hvor jeg bor i udlandet. Min kæreste kan godt synes, det er lidt irriterende en gang imellem, når jeg lige skal tage et billede af hans mad, inden vi kan spise, eller skal have det perfekte billede af en seværdighed, når vi er ude at opleve. Han plejer dog at blive glad for det senere hen, når han kan gå tilbage i arkiverne og se alle minderne.

Hvad er det bedste ved at have en blog?
– Friheden til at udtrykke mig præcis, som jeg vil. Bloggen er min, og jeg bestemmer 100 procent selv over den. Det kan jeg godt lide. Herudover har det givet mig en masse fantastiske oplevelser, og jeg har mødt en masse fantastiske mennesker igennem blogging.

Hvordan føles det at dele dit liv med folk, du ikke kender?
– Det kan godt være ret grænseoverskridende. Jeg lider f.eks. af uren hud, og har i den forbindelse delt billeder af mig selv helt uden makeup og med bumser i hele hovedet for at hjælpe andre i samme situation. Nogle gange, når jeg kan have svært ved at udgive et indlæg, så lader jeg min mor læse det igennem og vurdere, om jeg skal udgive det, og hun siger altid ja. Og så trykker jeg på udgiv, og tænker, at det nok skal gå. Hehe.

Hvad gør du for at blive ved med at holde din blog interessant?
– Som jeg også har svaret tidligere, så gør jeg rigtig meget for at uddanne mig selv inden for blogging, og jeg kaster mig hele tiden ud i nye projekter for at lære nye ting og udfordre mig selv. Herudover kigger jeg en del på min blogs statistik, for at se, hvad læserne synes, der er interessant at læse om, og så prøver jeg hele tiden at tilpasse bloggen ud fra disse tal, sådan at det jeg skriver, også er interessant for andre at læse. Samtidig skal bloggen tilpasse sig mit liv, og når jeg ændrer mig som menneske, eller der sker nye ting i mit liv som f.eks. at blive mor, så er det klart, at bloggens fokus også flytter sig. Det er en rigtig svær opgave, synes jeg, og noget som jeg ofte kæmper med at løse på den bedste måde.

Hvilket indlæg har været det sværeste at skrive, og hvorfor?
– Hm. Det ved jeg egentlig ikke. Første gang jeg delte billeder af mig selv med rigtig uren hud, synes jeg, at det var virkelig svært og grænseoverskridende, så i øjeblikket var det nok det sværeste indlæg at udgive.

Føler du dig nogensinde uinspireret, og er det svært at blive ved med at finde på?
– Ja, der er dage, hvor jeg føler mig uinspireret, men ofte er det sværeste for mig at vide præcis, hvilken retning jeg skal gå i. Jeg har tit så mange idéer og ting på hjerte, at jeg kan miste fokus, og selvom min drøm er at have en nicheblog, så er det svært for mig at holde mig til et emne, da jeg synes, der er så mange ting, der er interessante og spændende at skrive om.

Har du nogle gode råd til andre, der gerne vil i gang med at blogge?
– For det første, så gælder det bare om at komme i gang. Du lærer af at prøve dig frem, og du kan altid tilpasse din blog og ændre den undervejs. Når det så er sagt, så kan det være en god idé at tænke over, hvad du gerne vil blogge om, inden du begynder. Hvad er din passion, og hvordan kan du bruge den til at inspirere andre?

Besøg selfieandthecity.com her >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *