Ugens blogger – Tiiner.dk

Cathrine Autzen har livsstil og pluz size-bloggen tiiner.dk, og lige her har vi talt med hende omkring hendes blog, som hun har haft i hele ni år.

Hvordan fik du idéen til at starte en blog?
– Jeg startede med at lave hjemmesider for 12-13 år siden. Dog begyndte jeg først at blogge og skrive om mit liv for omkring 10 år siden. Min blog har jeg i dag haft i ni år, og idéen kom lidt af, at jeg havde brug for at dele noget af mig selv med andre. Jeg havde ikke nogle at snakke med, da jeg startede med at blogge, så for mig var det et sted, hvor jeg kunne komme ud med mine tanker og følelser. Jeg fulgte også mange andre blogs dengang, og blev inspireret af dem til at dele mit liv og være kreativ.

Hvad er dit mål med bloggen?
– Mit mål er at gøre en forskel. Jeg bruger meget af min tid på at skrive om indretning og skønhed, men bag alt dette er der også en ung kvinde, som lider af en masse forskellige sygdomme, samt at jeg ikke ligner normen. Så for mig er det vigtigt at fortælle om mit liv, hvordan jeg klarer de ting, som jeg er nødt til at tænke på hele tiden, og hvor meget jeg betyder som menneske, også selvom jeg måske ikke ligner alle andre – for vi er alle unikke.

Hvis du skulle forbedre noget ved din blog, hvad skulle det så være?
– Jeg har en tendens til at smide mine indlæg online, inden jeg gennemlæser dem, ups. Så for mit vedkommende er det småting, som lige at læse teksten igennem, rette det grammatiske. Alt indholdet er personligt, og selvom jeg ikke minder om ret mange andre bloggere, så er jeg glad for det, jeg har lavet.

Hvem er dine inspirationskilder?
– Jeg har faktisk ikke nogle inspirationskilder, når det kommer til andre bloggere. Jeg læser andre blogs, ret mange faktisk, men der er ikke nogen, jeg bare altid skal tjekke, for lige at læse om det de har lavet, er noget jeg kan få noget inspiration fra. Til gengæld bruger jeg rigtig meget tid på Pinterest, som både er perfekt, når det kommer til indretning, men også til at blogge. Der kan man finde lange lister over idéer til blogindlæg man kan skrive med mere.

Hvornår føler du, at du har succes med din blog?
– Det har jeg følt de sidste to-tre år. Her har jeg blandt andet kunne “leve” lidt af min blog, få nogle ting ud af det, og samtidig glæde mine læsere med en masse konkurrencer. Men jeg har også åbnet mig meget mere op de sidste par år, og selvom det har været hårdt, så har jeg også fået så meget respons og mange fantastiske følgere ud af det.

Hvad har det at have en blog betydet for din hverdag?
– Jeg bruger nok omkring seks timer om dagen på min blog. Alt lige fra at dele bloggen på de sociale medier, skrive indlæg, tage billeder, altid have kameraet med, når jeg skal ud osv. Det er dét sted, jeg kan hygge mig med at dele en masse personligt, og jeg har også fået rigtig mange veninder igennem min blog, som jeg ikke ville havde været foruden.

Hvad har været din største succesoplevelse med bloggen?
– I forbindelse med min blog har jeg selv været med til at holde to bloggertræf. At kunne stable sådan noget på benene med en masse skønne mennesker og have en dag, der står i bloggens tegn har været fedt. En veninde og jeg er ved at arrangere et blogger meet up på Sjælland til næste år, samt at vi har en anden idé også, som vi lige skal have snakket om. Så det er noget, jeg synes er superfedt. Så møder man også en masse nye mennesker, hvor man ved, at man har samme interesse.

Hvad synes din omgangskreds om, at du har en blog?
– Dem der ikke selv blogger, synes det er fedt. Nogle få af dem læser med, mens andre faktisk aldrig rigtig har været inde og kigge, men oftest synes de, det er fedt, at man kan få noget ud af at blogge. Det er ikke ret mange af dem, der forstår, at jeg vil bruge så meget tid på det, men det er ligesom så mange andre fritidsinteresser. For mig er min blog både min hobby og lidt mit arbejde, og for mig er det fantastisk, at man kan kombinere det.

Hvad er det bedste ved at have en blog?
– De mennesker man lærer at kende. Jeg har efterhånden utrolig mange veninder, som jeg har lært igennem bloggen, fordi de enten selv blogger, eller har fulgt min blog i mange år. Faktisk har jeg stort set ikke nogle veninder som ikke blogger, og dem der ikke blogger, de bor langt væk fra mig, så jeg ses mest med andre bloggere.

Hvordan føles det at dele dit liv med folk, du ikke kender?
– Det er nervepirrende, men samtidig også befriende. Der sidder altid nogle derude, som har virkelig ondt bagi, og skal svine til og skrive meget ubehagelige beskeder til én. Men dem giver jeg ikke min opmærksomhed længere. Det er mange år siden, at jeg bare begyndte at slette deres kommentarer og blokere dem fra min blog.

Hvad gør du for at blive ved med at holde din blog interessant?
– Jeg gør ikke noget ud over, hvad jeg ville have gjort i forvejen. Jeg gør ikke alt muligt med at skrive om tøj hele tiden og tage outfits billeder osv. Det er min hverdag, der bliver lagt op, og nogle dage oplever jeg mere end andre, så nogle gange står bloggen stille, mens jeg andre dage har så mange ting, jeg kan skrive om, at det skal fordeles på flere dage.

Hvilket indlæg har været det sværeste at skrive, og hvorfor?
– For nyligt må det have været mit indlæg om min spiseforstyrrelse. Det var hårdt, fordi jeg aldrig har sagt det højt. Men mine indlæg om min mors død i februar var også hårde at skrive, og der fik jeg både smil og kritik. Men jeg havde brug for at komme ud med en masse ting.

Føler du dig nogensinde uinspireret, og er det svært at blive ved med at finde på?
– Nogle dage kan man godt tænke “Hvad skal jeg dog skrive om?!”, og som regel finder jeg aldrig på noget, så det bliver til et standard indlæg med nogle inspirationsbilleder eller andet. Men det er også helt okay. Man skal ikke trykke ens blog ned over hovedet, og hvis der er en dag, hvor man slet ikke blogger, er det også okay. Det har jeg dog ikke haft i mange år, tror jeg.

Har du nogle gode råd til andre, der gerne vil i gang med at blogge?
– Just do it! Jeg er selv en plus size-pige, lider af utrolig mange forskellige sygdomme, og jeg blogger. Der er intet, der skal stoppe dig i at blogge. Der vil altid være haters, dem skal man bare se bort fra. Jeg er selv en meget sensitiv person, men man lærer at sortere alt det dårlige fra. Så hvis man har lyst, synes jeg bare, man skal kaste sig ud i det – og husk at have hjertet med i det hele vejen!

Besøg tiiner.dk her >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *